Pohádkopsaní pro klidné spaní

Vždy jsem milovala příběhy a pohádky. Měly pro mě vždy něco chlácholivého, co mě dokázalo uklidnit, často mi i ukazovaly cestu. Jako dospělá jsem nejvíce ocenila Ženy, které běhaly s vlky od Estés, která s příběhy tak úžasně pracuje..A pak, když jsem hledala příčiny častého buzení dětí, narazila jsem i na knihu Pohádkopsaní pro klidné spaní.


Pohádkopsaní pro klidné spaní

Pohádka jako prostředník

Autorka knihy Lenka Medvecová-Tinková, která stojí za projektem ProsímSpinkej, vychází z léčivých účinků pohádek, které se k dětem dokážou dostat snáze než my dospělí. Nabízí řešení pro klidnější denní i noční spánek, pohádky, z nichž na děti dýchne pocit bezpečí, i návod, jak se zbavit přehlcení či jak se naučit vnímat své tělo.

Kromě problémů se spánkem řeší pohádky například i čištění zubů a přijetí nového sourozence.

Vlastní pohádky

Kromě již hotových pohádek najdete ve druhé části knihy i příběhy rodin, ve kterých pohádky pomohly, a také jednoduchý návod, jak vytvořit pohádku na míru vašemu dítěti.

Spodní věková hranice pohádek je pro děti od 18 měsíců, ale vše je individuální, můžete zjistit, že pohádka ve formě říkanky pomůže i mladšímu dítěti.

Dejte tomu čas

Autorka neslibuje zázraky na počkání, každá pohádka potřebuje určitý čas, než se její účinek projeví. Občas je potřeba ji v průběhu poupravit, občas slouží jen určitý čas a dítě si samo řekne, kdy ji potřebuje slyšet znovu.

Pokud vás kniha zaujala, objednejte si ji zde, nebo mne zkontaktujte a domluvíme se na vypůjčení.