Neviditelná pomoc aneb kameny při porodu

V minulém díle jsem se zaměřila na možnosti využití kamenů v období těhotenství, dnes se podíváme na kameny při porodu, jak nám mohou pomoci během všech porodních dob.


Kameny při porodu

Jaké kameny při porodu zvolit?

 

Jadeit – a je to tady

V noci se vzbudíte silnými kontrakcemi a během chvilky vnímání zjistíte, že to už nejsou jen poslíčky, ale že se už miminko vydalo na svou dlouhou cestu. A je to tady, pomyslíte si. A přepadne vás spousta rozporuplných pocitů. Přesně pro tuto chvíli je tady jadeit se svým posilujícím účinkem, který podepře každou ženu nejen na počátku porodu, ale i během chvil, kdy potřebuje podpořit a povzbudit.

jadeit
Jadeit vám pomůže přejít od počátečního úleku k psychické pohodě

Červený granát – kamna na dlani

Některé ženy cítí během porodu chlad, jako by měly zimnici. Přesně pro ně je červený granát, který zahřívá při svírání v dlani. Navíc dodá sílu, když je to potřeba.

červený granát
Červený granát vás prohřeje

Tygří oko – úleva od bolesti

Kdo by nikdy neslyšel o křížových bolestech, které při porodu některé ženy zažívají? Pokud k nim budete patřit, uleví vám tygří oko. Navíc vám dodá sílu k porodu, bude vás chránit před negativními vlivy okolí a dodá vám sebedůvěru.

tygří oko
První pomoc při bolesti zad

Rodochrozit – první emoční pomoc

Během porodu se vyplavuje spousta vzpomínek a emocí. Abyste jimi nebyly zaplavené, pomůže vám rodochrozit, který udrží vaše emoce v rovnováze. Navíc vám pomůže proti stresu a uleví od bolesti.

rodochrozit
Rodochrozit má jemnou energii, kterou mají ráda i novorozená miminka

Chalcedon – to zvládneš

K dodání odvahy a jistoty při porodu vám pomůže modrý chalcedon. Pomůže vám i v době na hranici první a druhé doby porodní, kdy ženy cítí pocity marnosti, toho, že to nezvládnou..Navíc pomáhá zbavit se ostýchavosti a vyjádřit své myšlenky, což vám pomůže v komunikaci s nemocničním personálem.

Chalcedon
Chalcedon vám dodá odvahu

Růženín – posel lásky

Stejně jako k těhotenství, i k porodu patří jemný růženín, který probouzí nezištnou lásku, zahání pochyby a obavy a šíří pozitivní energii. Probudí ve vás ženskou stránku, která během porodu potřebuje mít navrch nad tou mužskou.

Růženín
Hmotná Láska

Karneol – zastaví krvácení

Ne vždy se porod obejde bez vnitřního poranění a ukápne nejedna kapka krve. Pro tyto případy je zde karneol, který pomáhá stavit krvácení. Navíc vám dodá sebedůvěru, kterou při pohledu na krev během porodu potřebuje nejedna žena.

Karneol
Karneol vám pomůže zastavit krvácení

Avanturín – ukazatel cesty

Občas porod nejde tak hladce, jak jsme si ho představovaly, a je potřeba miminku či mamince nějakým způsobem pomoci. Zelený avanturín pomůže v obtížné situaci zvolit to správné rozhodnutí.

avanturín
Avanturín vám ukáže cestu

Jak kameny používat?

Každý kámen je dobré před použitím i v průběhu použití čistit a nabíjet (každý kámen má své způsoby). Ideální je nosit kámen u sebe – třeba v podobě šperku (hotové šperky či korálky z polodrahokamů najdete například na Polodrahokam.cz), kdy se na kámen můžete ladit, v případě potřeby jej položit na místo, na které má působit.

Náušnice z karneolu a červeného granátu
Karneol s červeným granátem vám dodají sebedůvěru a sílu. Náušnice jsem vyrobila z korálků z Polodrahokam.cz