Jak mohou pomoci kameny v těhotenství?

Denně narážím na spoustu článků a pozitivních zkušeností s aromaterapií, hodně s ní pracuje i známá Ingeborg Stadelmann. Jenže aromaterapie má spoustu kontraindikací, je potřeba s ní být hodně obezřetný..A mně hlavně vždycky více ladily kameny, tak jsem se rozhodla zaměřit se na ně. Pro první díl seriálu jsem se zaměřila na kameny vhodné pro období těhotenství.


Polodrahokamy

Proč kameny v těhotenství?

Těhotenství je hodně citlivé období, během kterého se ženy stávají vnímavější. Je to ideální doba pro jemnou energii, kterou kameny vyzařují a kterou mnohdy „v běžném provozu“ nevnímáme. Je to čas, kdy se můžeme zastavit a vnímat, co se uvnitř nás děje – a kameny nám v tom mohou velmi pomoci. A které by vás mohly oslovit?

Citrín – světlo v mlze

Citrín je ideálním společníkem pro chvíli, kdy se dozvíte, „jak na tom jste“. Pomáhá přijímat nové informace a udat pozitivní směr, kterým se má situace ubírat. Projasňuje mysl a pomáhá činit správná rozhodnutí. Navíc vám může pomoci při ranních nevolnostech, povzbuzuje trávení, pomáhá při zácpě a zažehnává infekce v ledvinách a močovém měchýři. Navozuje pohodu a teplo domova, pomáhá překonat strach z odpovědnosti.

Citrín
Citrín vám pomůže přijmout novou situaci s čistou myslí

Ametyst – kámen důvěry

Ametyst je jedním z nejspirituálnějších kamenů. Napojuje nás na intuici a ukazuje nám sebeobětování, lásku, pokoru, nezištnost. Navíc prohlubuje schopnost neverbální komunikace – a tím tedy i napojení na miminko. Vnáší do života stabilitu a učí nás Důvěřovat. Na fyzické úrovni pomáhá zvyšovat nízký krevní tlak, urovnává střevní mikroflóru, pomáhá na bolesti hlavy a při nervovém vyčerpání a stresu.

Ametyst
Stačí jen Věřit..

Lapis lazuli – noční obloha

Barva tohoto kamene připomíná noční oblohu s hvězdami. Dokáže stejně tak konejšit a uklidňovat – pomáhá nespadnout do víru negativních myšlenek. Pomáhá sebeuvědomění, k převzetí zodpovědnosti za vlastní život, učí síle vyřčeného slova. Je to ochranný kámen, který vás provede krizovými situacemi. Na fyzické úrovni posiluje imunitní systém.

Lapis lazuli
Koho by neuklidňoval pohled na noční oblohu

Tygří oko – kotva v bouři

Tygří oko vás ukotví v současné situaci. Přináší vnitřní klid během změn, kterými člověk prochází. Pomáhá nám najít sebe sama, zbavuje závislosti na druhých lidech, chrání před negativními vlivy okolí. Je kamenem sebedůvěry a schopnosti prosadit se, dodává odvahu realizovat plány. Na fyzické úrovni pomůže s bolestmi zad.

Tygří oko
Tygří oko vám pomůže najít stabilitu v měnících se podmínkách

Růženín – probuzení ženství

Růženín je tradičním ženským kamenem, probouzí bezvýhradnou lásku, napravuje narušené vztahy a harmonizuje partnerské neshody. Zjemňuje a probouzí ženskou stránku.

Růženín
Hmotná Láska

Hematit – kamenná kopřiva

Hematit je ideální pro ty, které potřebují zvýšit hladinu železa, jelikož stimuluje produkci hemoglobinu. Také zmírňuje únavu a reguluje tělesnou teplotu. Také pomáhá překonávat různá omezení, která vznikla v naší mysli, odbourává různá nutkání a návyky, vrací naši mysl k základním věcem nutným pro přežití.

Hematit
Přejedla se vám kopřiva? Noste u sebe hematit

Chryzokol – pradávná ochrana

Chryzokol od pradávna provázel ženy těhotenstvím a chránil matku i dítě. Vyrovnává emoce, zmírňuje neklid a vtíravé myšlenky, spojuje se zemí. Posiluje domov jako celek, přináší vztahům stabilitu a pevnost. Na fyzické úrovni uvolňuje svalové křeče a snižuje krevní tlak.

Chryzokol
Spojení se Zemí

Jak kameny používat?

Každý kámen je dobré před použitím i v průběhu použití čistit a nabíjet (každý kámen má své způsoby). Ideální je nosit kámen u sebe – třeba v podobě šperku (hotové šperky či korálky z polodrahokamů najdete například na Polodrahokam.cz), kdy se na kámen můžete ladit, v případě potřeby jej položit na místo, na které má působit.