Uvidíme se na Respektu!

Už příští pondělí to vypukne! V MediaKlubu Spálená v Praze se uskuteční již 13. ročník festivalu v rámci Světového týdne respektu k porodu s letošním tématem Méně zásahů, více péče. Týden plný seminářů, workshopů, přednášek a filmových projekcí, to si nenechte ujít!


Respekt

Program, ze kterého si vyberete

Věřím, že v každý den si najdete téma, které vás zaujme, případně workshop, který si budete chtít vyzkoušet. Už jste se setkaly s harmonizační jógou či se protančily k porodu? A znáte vaše práva při porodu? Nevěděly jste, co s poporodní diastázou a poporodní péče vám přijde jako zbytečný luxus? I to je pár střípků z plně nabitého programu.

Přednášky a workshopy probíhají souběžně vedle sebe a musím říct, že vás bude čekat skutečně těžké rozhodování, čemu dát přednost. Kromě přednášek vás večer čekají i promítání filmů Trojjediná, Nerodič či Motýlí ráno.

Volný přístup

Kromě placených přednášek a workshopů se můžete volně dostat do expozice Homo ecologicus – expozice plné biopotravin, přírodní kosmetiky a čistících prostředků, aromaolejíčků, k přírodě šetrnému oblečení..tedy všeho nejlepšího, co jako rodič chcete pro sebe i své děti. Můžete se zúčastnit sdílecích skupinek, navštívit Dělohu, Porodní sál či Porodní pokojík, nakoupit v Obchůdku či si odnést některou z knih. Občerstvit se budete moci u baru a vaše děti si budou moci hrát v dětském koutku, kde jej rádi pohlídají i během přednášek. Těšit se můžete i na poradnu duly, porodní asistentky a laktační poradkyně.

Na co se těším já?

Osobně si určitě nenechám ujít přednášku o poporodní diastáze od Moniky Šrenkelové, sdílecí skupinku o využití šátků po porodu se Světlanou Hradilovou či přednášku o transformační síle porodu od Natalie Sedlické. Nemůžu se dočkat čtvrtečních přednášek o nevědomých kořenech ženské síly od Pjér la Šéz’e a o transformačním potenciálu porodního traumatu od Terezy Kramerové..a vlastně bych tu mohla vyjmenovat většinu programu, jehož kompletní verzi najdete zde.

A na co se z programu těšíte nejvíce vy?