Dívka s havraními křídly

Vědomá kniha pro děti, ale i dospělé. Velmi jsem se na ni těšila, jelikož mi jsou práce a svět Terezy Kramerové hodně blízké, a rozhodně jsem nebyla zklamána.


Kniha Dívka s havraními křídly

Nejenom příběh

Děj knihy je jednoduchý: hlavní hrdinkou je Miriam, která se z nevysvětlitelného důvodu znelíbila spolužákovi Antonínovi. Ten jí dělá samé naschvály a Miriam to velmi trápí. Snaží se přijít na kloub tomu, proč to tak je, a naskytne se jí k tomu vhodná příležitost.

Přestože je dějová linka přímočará (a rozuzlení vás skutečně chytne za srdce), je protkána netradičními vsuvkami, jako jsou například vzpomínky Miriam na to, kde před narozením byla či jak si vybrala své rodiče. Důležitým společníkem je pro ni také její strážný anděl. Miriam si zachovala své spojení s jemnohmotným světem, a díky tomu může své znalosti předat i vašim dětem. I vám.

Začnete cvičit

Na konci knihy se s vámi Miriam podělí o návody, které v průběhu knihy „vidíte“ v praxi – jak se uzemnit, načerpat energii, jak se zbavit strachu a mnoho dalších. Návody, které jsou velmi jednoduché, přesto účinné – vyzkoušela jsem mnohé z nich sama na sobě a těším se, až si je časem vyzkouší i syn. Mají potenciál lidem skutečně pomoci.

Pohlazení pro duši

Kniha na mě působila jako teplá deka s čajem 🙂 Klidné útočiště, kde se člověk cítí doma. Zanechá ve svých čtenářích příjemný pocit toho, že vše je tak, jak má být. Svůj nemalý podíl na tom nesou i ilustrace, které příběh doprovází.

Zaujala vás kniha? Přidejte si ji do své knihovničky, nebo využijte možnosti vypůjčení z mé osobní Otevřené knihovničky.